“Out to lunch” în Princeton

“Out to lunch” din Princeton NJ, statuie realizată de J. Seward Johnson Jr.

“Out to lunch” din Princeton NJ, statuie realizată de J. Seward Johnson Jr.

Titlul nu se referă la masa de prânz într-un restaurant din Princeton, nu pentru că celebrul şi cochetul orăşel din New Jersey ar duce lipsă de restaurante, au câteva chiar foarte bune, am mâncat un sushi delicios acolo acum câţiva ani…

Micul oraş de doar 30 000 de locuitori a fost şi capitala Statelor Unite pentru o scurtă perioadă iar tot acolo se află celebra Princeton University, una dintre universităţile de elită ale lumii şi datorită căreia un oraş aşa de mic are un nume de rezonanţă globală. E o încântare să te plimbi prin campus dar şi pe strada principală, celebra Nassau street… şi doar gândul că pe acolo s-au plimbat personalităţi precum Albert Einstein sau John Nash te face să simţi că locul acela are ceva special.

În acest peisaj boem vizavi de poarta de acces în campus la doi paşi de Rockefeller College se află Palmer Square… un loc ce abundă de restaurante şi magazine de tot felul, un loc ce are parte de multă forfotă… puţin în constrast cu restul oraşului.

Intrarea în cxampus de pe celebra Nassau street

Intrarea în cxampus de pe celebra Nassau street vizavi de Palmer Square

În acea piaţă animată undeva pe o bordură se află una din statuile celebrului Seward Johnson (cunoscut pentru statuile sale din bronz în mărime naturală ce descriu activităţi din viaţa de zi cu zi).

“Out to lunch” este o sculpură în bronz în mărime naturală a unui tânăr care citeşte o carte şi ţine un hamburger parţial mâncat în mână. Lumea se fotografia cu statuia… unii cu hamburger-ul… mimează că muscă din el… alţii se fac interesaţi de carte… fiecare cu ce îl atrage… copii americani sunt mai mult cu ochii pe hamburger din păcate..:))

Sunt opt ediţii ale acestei statui pe întreg teritoriul Statelor Unite, pe lângă cea din Princeton mai găsim asemenea ”cititori” şi în: Cedar Rapids (Iowa), Washington D.C., Hilton Head (Carolina de Sud), Kansas City (Missouri), Carol Stream (Illinois), Sunnyvale (California) iar o statuie se află la Rockefeller Center în New York.

Plăcuța cu numele statuii și al autorului Plăcuța cu numele statuii și al autorului

“Out to lunch” in PrincetonM-am fotografiat și eu cu statuia ca orice turist… oricum interesantă cartea!

 

Share

Comments

comments

Leave a Comment

Filed under SUA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *