DESPRE

CaricaturaDe când mă ştiu am fost pasionat de geografie de extreme şi de superlative geografice. Eram cel mai bun din clasă la geografie şi istorie. Pasiunea mea s-a concretizat prin participarea la câteva olimpiade şcolare şi cam atât. Am făcut o adevărată obsesie pentru hărţi şi steaguri, dar asta îţi poate satisface setea de cunoaştere la vârste fragede….

La vârsta de 14 ani am avut ocazia să vizitez sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, un adevărat templu al steagurilor lumii, care sunt expuse şi pe aleea din faţa clădirii, iar magazinul de suveniruri a fost ceva inimaginabil pentru mine la acea vârstă.

Cu toate că eram pasionat de geografie, liceul l-am urmat la profil real (specializare: matematică-informatică), asta însemnând din păcate pentru mine doar o oră de geografie şi una de istorie pe săptămână. În ciuda acestui impediment am avut un profesor carismatic şi bine pregătit, domnul Gabriel Sala care mi-a ţinut aprinsă pasiunea pentru aceste discipline.

La finalul liceului am optat în ultima clipă pentru economia comerţului, turismului şi serviciilor, o specializare foarte la modă atunci, pe care nu regret deloc că am urmat-o şi care cocheta oarecum cu vechea mea pasiune. Am avut discipline ca „economia turismului”, „tehnologie hotelieră şi de restaurant”, „marketing şi cercetări de marketing în comerţ, turism şi servicii” materii care mi-au captivat atenţia şi am dezvoltat o nouă pasiune care se competează de minune cu cea mai veche şi cu setea de cunoaştere aşa că am devenit un călător înrăit şi de câte ori îmi permite timpul şi banii nu ratez să fac o excursie mai apropiată sau mai îndepărtată, mai lungă sau mai scurtă, cu buget mai mare sau mai mic (în general mic), dar excursie să fie. Fiind absolvent de ştiinţe economice şi având o oarecare înclinaţie spre markenting mi-am dat seama ca blogul oferă o posibilitate de dezvoltare a cunoştinţelor mele teoretice dar mai ales practice despre marketingului online…. şi uite aşa încercând să îmbin utilul cu plăcutul a luat naştere My Travel Level.

Blogul de travel oferă posibilitatea atât călătorilor de a face schimb de opinii, de a se documenta, de a-şi forma impresii şi de a fi mai bine pregătiţi înainte de a începe aventura către o nouă destinaţie.

Prin postările mele încerc să aduc şi eu o contribuţie cât de mică în ajutorul călătorului şi sper ca odată cu timpul My Travel Level să ajungă la un nivel cât mai avansat, iar trecerea de la un nivel la altul să o fac împreună cu cititorii mei.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

CV-ul meu pe LinkedIn

 

Interviuri

foto travel

 

 

Ghiduri turistice logo

 

 

 

  • Statisticici călătorii:

1. Ţări vizitate (40): România (domiciliu), Ungaria, Austria, Germania, SUA, Slovacia, Serbia, Croaţia, Slovenia, Italia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Cehia, Marea Britanie, Ucraina, Polonia, Franța, Canada, Olanda, Bosnia-Herțegovina, Elveția, Spania, Portugalia, Macedonia, Albania, Andorra, Maroc, Belgia, Luxemburg, Moldova, Emiratele Arabe Unite, Iran, Armenia, Georgia, Liechtenstein, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Cuba.

Teritorii vizitate (3): Gibraltar, Transnistria, Găgăuzia.

2. Capitale vizitate sau tranzitate (30): Bucureşti, Budapesta, Viena, Washington D.C., Zagreb, Liubliana, Atena, Londra, Praga, Bratislava, Paris, Amsterdam, Belgrad, Sarajevo, Tirana, Skopje, Andorra la Vella, Lisabona, Rabat, Madrid, Bruxelles, Luxemburg, Chișinău, Teheran, Erevan, Tbilisi, Vaduz, Panama City, San Jose, Havana.

3. Continente (4): Europa, America de Nord, Asia, Africa.

4. Extreme:
cel mai nordic punct: Sheffield, Marea Britanie;
cel mai sudic punct: Panama City, Panama;
cel mai estic punct: Dubai, Emiratele Arabe Unite;
cel mai vestic punct: Lake Louis, Alberta, Canada;

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *